A szabadesésről röviden 2018. 05. 25.

A szabadesésről röviden

A szabadesés a test kezdősebesség nélküli mozgása a gravitációs mezőben, egyéb befolyás nélkül. A definíció szerint tehát a kiugrás utáni pillanatokban még nem érvényesül a klasszikus szabadesés, mert a repülőgép ugyanis halad előre, így a kiugró ejtőernyős eleinte nem függőlegesen zuhan, hanem egy ívet ír le.

Ettől függetlenül mi, ejtőernyősök szabadesésnek hívjuk azt, amikor már nem vagyunk a gép fedélzetén, egészen a nyitás pillanatáig. Ez a legfelszabadítóbb érzés, amit ember átélhet, hiszen körülöttünk a végtelen ég, alattunk pedig nagyon messze a föld; olyan érzés, mintha a semmiben lebegnénk, korlátok nélkül! Véleményünk szerint ezt a semmihez sem hasonlítható érzést minden embernek meg kell tapasztalnia egyszer, mert tudjuk, hogy aki átélte, sosem fogja elfelejteni!

Ha Te is szeretnéd átélni a szabadesés élményét, nem kell mást tenned, mint felvenni velünk a kapcsolatot, és jelentkezni tandemugrásra! Tandemoktatóink biztonságban lehoznak a földre, de előtte megmutatják neked, hogy miért is olyan népszerű az ejtőernyőzés: a szabadesés, a szabadság miatt!