EJTŐERNYŐS KÉPZÉS (AFF)

A gyorsított szabadeső képzés (AFF, azaz Accelerated Freefall) manapság a legmodernebb ejtőernyős képzési módszer. Ez esetben a tanulási folyamat akár ötször gyorsabb lehet, mint a hagyományos, úgynevezett ”bekötött” képzési programban. Az AFF módszer úgy van felépítve, hogy személyre szabott oktatást biztosítson a tanuló számára. Nagy előnye ennek a rendszernek, hogy a tanulóból akár 3-4 nap alatt önálló ejtőernyőst lehet képezni.

Sportegyesületünk oktatói tették le a Magyarországon működő AFF képzés alapköveit, akik sok éves AFF oktatói tapasztalattal rendelkeznek. Az évek során rengeteg ejtőernyőst képeztünk ezzel a módszerrel, sok ezer sikeres AFF ugrást hajtottunk végre.

 

A hagyományos képzési rendszerektől lényegében abban különbözik, hogy a tanuló már az első ugrástól kezdve, minimum 3500 méter magasságból (min. 50 másodperc) szabadesés közben hajtja végre feladatait. A képzés kezdeti szakaszában két magasan képzett AFF oktató a tanuló ejtőernyőjének hevederzetét fogva közvetlenül vele zuhan. Kézjelekkel folyamatosan adják az instrukciókat, hogy a feladatok helyesen és biztonságosan legyenek végrehajtva. Később, ahogy halad a kurzus már csak egy oktató ugrik a növendékkel, majd az utolsó szakaszban pedig heveder fogás nélkül zuhannak együtt.
A képzési rendszerünkbe integráltuk a szélcsatornás repülést is, ezzel még gyorsabban és hatékonyabban tudunk oktatni. Így a képzés alatt gyűjtött több perces szabadesésnek és a szoros oktatói jelenlétnek köszönhetően a növendék nagyon gyorsan tud fejlődni.

A tanulóinkat a legmodernebb, kimondottan oktatási célra kifejlesztett ejtőernyőkkel képezzük ki. Ezekben a felszerelésekben a fő és tartalék ernyőn kívül van egy úgynevezett biztosító készülék is, amely szükség esetén automatikusan kinyitja a növendék tartalékernyőjét.

A tanfolyam pontos menete:

Első lépésként szerezni kell egy ejtőernyős orvosi alkalmasságot. Ezt követi az elméleti képzés, majd a kilenc ugrási szint teljesítése. Ha nem sikerül egy ugrási szint feladatait hibátlanul végrehajtani, akkor azt a szintet saját költségen ismételni kell. Az utolsó szint és a vizsgaugrás után a növendék kap egy alapfokú jogosítást, amellyel oktatói felügyelet mellett már önállóan tud ugrani.

 

Költségek:

Elméleti képzés: 30.000 Ft

Ejtőernyős Sport Klub regisztrációs díj: 15.000 Ft

Gyakorlati képzés:
I. szint 60.000,- Ft
II. szint 60.000,- Ft
III. szint 60.000,- Ft
IV. szint 50.000,- Ft
V. szint 50.000,- Ft
VI. szint 50.000,- Ft
VII. szint 50.000,- Ft
VIII. szint 50.000,- Ft
IX. szint 50.000,- Ft
Összesen: 525.000,- Ft

Figyelem! Ha ugrassz nálunk egy tandemet, akkor a kilencedik szintet ingyen adjuk neked. Ez azt jelenti, hogy kapsz 50.000 forint engedményt a képzésed árából! Ezt a kedvezményt át is ruházhatod másra, ha a tandemugrást követően nem te csinálod meg a képzést.