Ejtőernyős ugrás profi oktatóval – A tandemugrás menete

A tandemugrás az ejtőernyőzés olyan formája, amit bárki kipróbálhat. Nincs szükséged semmilyen előképzettségre, sem bonyolult orvosi vizsgálatokra, viszont a felszerelés terhelhetősége miatt kizáró ok, ha meghaladod a 95 kilót!

Mi a különbség a tandemugrás és az önálló ejtőernyős ugrás között?

Az ejtőernyős ugrás ebben az esetben nem egyedül történik, mivel egy speciális hevederrendszerrel szorosan egy profi tandempilótához vagy csatolva. Természetesen mindent ő csinál, neked egyetlen dolgod van: ÉLVEZD AZ UGRÁST! Bármit csinálsz, nem tudsz bajt okozni. A tandempilótád minden helyzetben tudja, mit kell tennie. (Tandempilóta csak a legtapasztaltabb ejtőernyős oktatókból válhat, minimum 1000 ejtőernyős ugrás után.)

Az ejtőernyős tandemugrás pontos menete

Ha kedved támadt egy ejtőernyős ugráshoz, első lépésként időpontot kell egyeztetned velünk legalább két héttel az ugrás tervezett időpontja előtt. Ezt megteheted telefonon vagy akár e-mailben is. A megbeszélt időpontban találkozunk a repülőtéren, ahol kollégáink azonnal gondjaikba vesznek. Végigkalauzolnak a helyszínen, és elmondják a reptér biztonsági szabályait.

Ezután kapsz egy ugróruhát, és indulhat a kaland. A kolléganők feladják rád az utashevedert és ellátnak pár jó tanáccsal, amikkel még élvezetesebb lesz az ejtőernyős ugrás. Ezután a tandempilótád veszi át a szót és folytatja a felkészítést. Ő ellenőrzi és véglegesíti a hevederzet beállításait, és eközben részletesen elmondja az ugrás menetét.

Alaposan elgyakoroljátok az ejtőernyős ugrás legfontosabb részeit, amivel meg is történik a felkészítés az ugrásra. Ezután következik egy rövid interjú, ami már a saját kisfilmed része. Aztán pedig irány a gép! Séta közben is készítünk néhány igen értékes képkockát rólad, majd a repülőgépnél, és az ugrásod közben végig filmezünk. Következik egy utolsó felszerelés-ellenőrzés a gépnél, majd felszállás.

Nagyjából 20 perces repüléssel érjük el az ugrási magasságot, vagyis a 3500 métert. Ezalatt még egyszer röviden átvesszük az ugrás részleteit. Néhány perccel az ejtőernyős ugrás előtt 4 ponton összecsatoljuk a hevedereinket 4 darab egyenként 2500 kg teherbírású csatoló taggal. Ezután nyílhat az ajtó és az ajtónyíláshoz csúszunk. Az adrenalinszinted itt már garantáltan az egekben lesz. :) Felvesszük a megbeszélt kiugrási pozíciót, és ugrunk!

Pár másodperc múlva ég és föld között találod magad egy semmihez sem fogható mámorban úszva. Ez a szabadesés. Ilyet biztos, hogy nem éreztél még. Na, ez az, amiért jöttél!

Ezalatt persze a kamera forog, és rögzíti ezeket a csodálatos pillanatokat. És 1500 méteren már nyílik is az ejtőernyő. A modern felszerelésekkel ez nem egy borzasztó nagy rántás, hanem egy finom nyílási folyamat. Minden lelassul, és megkönnyebbülten ujjongsz majd, miközben nem győzöl betelni a látvánnyal. Szerencsére van még 7-8 perced a földet érésig, így kiélvezheted a teljes szabadság érzését, ahogy suhansz csak a néma csendben a végtelen kékségben.

Ha van kedved, irányíthatod az ejtőernyőt is. Landolás előtt még elgyakoroljátok a helyes földetérési pozíciót, és már újra a földön is vagy. Megcsináltad! Mindenki együtt örül veled, mert sugárzik belőled, hogy mekkora élménnyel gazdagodtál!

Néhány szó a biztonságról

Minden tandemernyő kettő ejtőernyőt tartalmaz, egy főernyőt és egy tartalékernyőt. Emellett minden felszerelés kötelező tartozéka az úgynevezett biztosító készülék, ami automatikusan nyitja a mentőernyőt, ha a tandempilótával történne valami.

Felszereléseinket minden évben kötelező szakértővel bevizsgáltatni, így a minőségi- és állapotellenőrzés folyamatos és rendszeres. Tandempilótáink rendszeres továbbképzéseken tartanak lépést az ejtőernyős ugrás és az ejtőernyőzés rohamos fejlődésével.

Kizáró okok!

Gyakran felmerül az a kérdés, hogy lehetnek -e kizáró okai egy tandemugrás végrehajtásának? Sajnos igen. A négy legalapvetőbb kritérium:

  • Felső súlyhatár 95kg!
  • Felső korhatár 60 év!
  • 190 cm-t meghaladó testmagasság esetében minimum 80 kg legyen a testsúly!
  • 18 év alatt szülői hozzájárulás szükséges a helyszínen!

Ezek mellett nem ajánlatos a tandemugrás olyan betegségek esetén, mint például az epilepszia, szív és érrendszeri betegségek, csontritkulás, illetve gerincbetegségek. Mivel nem szükséges orvosi vizsgálat a tandemugráshoz, fontos, hogy a jelentkező őszintén nyilatkozzon az egészségi állapotáról.


Tandemugrás profi oktatókkal! Ugorj velünk!

tandemcentrum.hu1-2.19jun

A nyári kalandok a levegőben is várnak rád, persze csak akkor, ha nyitott vagy rájuk! A tandemugrás is egy ilyen izgalmas program lehetőség. Ne félj, mert nem kell egyedül és felkészületlenül kitenni magadat a szabadesés adrenalin pörgető élményének, hiszen minden egyes tandemugrás profi oktatóval zajlik. Ez nem olyasmi, mint a lovaglás vagy a vitorlázás, hogy rengeteg pénzt bele kell fektetni a hobbi elsajátításában, mielőtt valóban élvezni tudod a tevékenységet. Elég egyetlen oktatáson részt venni az ugrás előtt és teljesen biztonságos módon lehet részt venni a programban. Mire vársz? Ugorj velünk!

A tandemugrás profi oktatóval történik, aki minden fontos tudnivalót elmagyaráz és megmutat az ugrással kapcsolatban. Ide tartozik a heveder és a speciális ruha felvétele, az ugrás előtti és közbeni teendők, valamint az ugrás során tapasztalható élmények. Egy kis gyakorlást követően irány a gép és meg sem állunk 3500 méterig, ami az ugrási magasságnak felel meg. Innen már csak a levegőbe vezet az út, már csak ugranod kell! De ne aggódj, épségben földet érünk és garantáljuk, hogy tetszeni fog! Tehát a tandemugrásra profi oktatóval teljes kontroll alatt zajlik és felügyelet alatt ugrik mindenki, aki még sosem próbálta a tandemugrást és mégis így fogja érezni, hogy övé az egész égbolt!

Ne hagyd ki ezt a fantasztikus lehetőséget és jelentkezz Te is hozzánk tandemugrásra profi oktatóval! Gyere egyedül vagy ami még jobb a barátokkal, rokonokkal és próbáljátok ki milyen az, amikor a szél süvít a fületek mellett, a föld pedig hatalmas sebességgel közelít felétek. Életre szóló élmény!

Ha úgy érzed, hogy kész vagy megtapasztalni ezt a páratlan élményt, ne késlekedj és jelentkezz az általunk szervezett tandemugrásra profi oktatóval! A honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén kapcsolatba tudsz lépni velünk és mi eligazítunk a legfontosabb tudnivalókkal! Keress minket bizalommal, tájékozódj a tandemugrásról profi oktatóval és szerezz magadnak, magatoknak izgalmas, föld feletti élményeket!

Ejtőernyős ugrás profi oktatóval! Egy, két, há, ugrás!

tandemcentrum.hu1-2.19jun

Szívesen kipróbálnád a szabadesést, de nem egyedül? Anélkül szeretnéd kivetni magad a repülőgép ajtajából, hogy a földet érésvégzetes lenne? Csak egyetlen választásod marad, ha nem akarsz hosszabb időt szánni tanfolyamokra, oklevelekre és felkészülésre, méghozzá az ejtőernyős ugrás profi oktatóval.

Sokan kacérkodnak a gondolattal, hogy meghódítják a levegőt és szédítő magasságokba merészkednek. Ennek az egyik módja az, hogy a jelentkező elvégez egy tanfolyamot, ahol megtanítanak neki mindent az ejtőernyős ugrásról. Ez inkább azoknak előnyös megoldás, akik többször is szeretnének a levegőbe emelkedni vagy esetleg ezen a pályán képzelik el magukat. Aki nem biztos abban, hogy ez lesz az új hobbija, illetve nem szeretné az ejtőernyős ugrásban profivá képezni magát, nem akar a képzésre sok időt és pénzt szánni, annak tökéletes megoldás az ejtőernyős ugrás profi oktatóval.

Gyere és próbáld ki velünk, hogy milyen, amikor az egész testedre hatással van a légellenállás, belülről feszít az adrenalin és soha nem látott perspektívából szemlélheted az alattad elterülő világot! Az ejtőernyős ugrás egyszeri élménynek is felejthetetlen, de azt is megértjük, ha később is visszahúz a szíved és befizetsz egy újabb ugrásra!

A lényeg, hogy soha nem hagyunk magadra, végig vigyázunk Rád és gondoskodunk arról, hogy egy hajad szála se görbüljön, mire leérsz a földre. Ebben Neked is segítened kell és az ejtőernyős ugrást megelőző rövid tájékoztatón figyelni a profi oktatónkra. Az oktató elmagyarázza az elejétől a végéig a teendőket és a történéseket. Rád adják a ruhát, jól meghúzzák a hevedereket, hogy biztonságban légy, részletezik az ejtőernyős ugrás menetét és egy kis gyakorlást is beiktatnak ugrás előtt. Ennek köszönhetően mindent tudni fogsz, nem érnek meglepetések. Vedd fel a megbeszélt ugrási pozíciót és ugrás!

Dobd fel a nyarad, ugorj velünk és regisztrálj tandemugrásra!

tandemcentrum.hu1-2.19jun

A döntés a Tiéd: milyen nyarat szeretnél magadnak ebben az évben? Olyat, amit elmesélhetsz később akár az unokáidnak is, de a haveroknak mindenképpen vagy pedig olyat, amit jövőre biztosan el is felejtesz? Ha szeretsz jókat sztorizni, most itt egy kiváló alapanyag a következő élményhez. Próbáld ki a tandemugrást, különösen akkor, ha még sosem tetted! Dobd fel a nyaradat egy igazán egekig érő élménnyel! Kiugrani egy repülőgépből, ami hatalmas távolságra repül a földfelszín felett? Őrültségnek hangzik, ugye? A tandemugrás másfelől nézve egy hihetetlenül izgalmas, nem hétköznapi élmény, ami kiszakít a megszokott keretek közül és kicsit felráz. Szó nincsen arról, hogy felviszünk és kilökünk a mélybe. Gyakorlott és felkészült tandemoktatóink mindenre felkészítenek, amit tudnod kell kezdőként, valamint az ugrás során végig melletted maradnak. Egészen pontosan feletted. Minden tandemugrás párosan történik, két egymáshoz rögzített hevederrel, alul vagy Te, feletted pedig a tandemoktató, aki az ugrást irányítja majd.

Vegyél egy nagy levegőt és rugaszkodj el a repülőgép ajtajából, kezdetét veszi a zuhanás, a szél a hajadba kap, az adrenalin elemi erővel tör fel a szervezetedből, egyre közelebb kerülsz a földfelszínhez. Álomszerűen hangzik, ugye? Álomszerű, de nem rémálomszerű, hiszen a tandemoktatónk akkor oldja ki az ejtőernyőt, amikor azt kell és szépen, lassan ereszkedve ér talajt a lábatok. Nem hiszik el a haverok, hogy mit vállaltál be? Mutasd meg nekik a fényképeket vagy a videót, amit a tandemugrás közben készítünk rólad! Többfajta csomagot is kínálunk a tandemugrás iránt érdeklődőknek és ez alapján örökítjük meg az eseményeket különböző adathordozókra rögzítve.

Keress fel minket bizalommal és vigyél egy kis színt az idei nyaradba, jelentkezz hozzánk tandemugrásra! A honlapunkon feltüntetett elérhetőségeink egyikén lépj velünk kapcsolatba és mi szívesen válaszolunk minden kérdésedre a szolgáltatásainkkal kapcsolatosan!