Gyakori kérdések

Mit kell tennem, ha szeretném kipróbálni a tandemugrást?

Először is fel kell venned velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben. Megbeszélünk néhány részletet, majd egyeztetünk egy időpontot. Ha minden rendben, találkozunk a megbeszélt időben a reptéren, és ugrunk egy jót!

Milyen ruhába jöjjön az utas?

Egy kényelmes sportcipő elengedhetetlen. Emellett sportos, kényelmes ruházat ajánlott egész szezonban, de nyáron elég csak egy rövidnadrág és egy póló. Ugróruhát és ugrószemüveget a helyszínen biztosítunk.

Lehet ugrani szemüvegben?

Természetesen igen. Ilyenkor olyan ugrószemüveget használunk, melyet kimondottan erre a célra alakítottak ki. Ezt fel lehet venni a saját szemüvegre. Kontaktlencsét viselők is problémamentesen ugorhatnak!

Vannak korlátozások?

Sajnos igen. A maximális súlyhatár 95kg!

Hány éves kortól lehet ugrani?

15 éves kortól egészen 60 éves korig. Kiskorúak esetében, kötelező a szülői hozzájárulás a helyszínen.

Vannak egészségügyi feltételek?

Nem ajánlatos a tandemugrás olyan betegségek esetén, mint például az epilepszia, szív és érrendszeri betegségek, csontritkulás, illetve gerincbetegségek. Mivel nem szükséges orvosi vizsgálat a tandemugráshoz, fontos, hogy a jelentkező őszintén, felelősségteljesen nyilatkozzon az egészségi állapotáról.

Mikor és hogyan kell fizetni?

A tandemugrás vételárát készpénzes fizetéssel lehetséges rendezni az ugrás alkalmával, a felhasználáskor éppen érvényben lévő árakon. Fontos! Csak akkor kell kifizetni, ha ténylegesen megvalósul az ugrás. Amennyiben valamiért nem kerül beváltásra a kupon, utólag nincs semmilyen fizetési kötelezettség!

Mikor van lehetőség ugrani?

Áprilisban kezdődik a szezon, és egészen novemberig tart. Ezen belül, szerdától vasárnapig ugrunk.

Mikor kell eldöntenem, hogy kérek e felvételt?

Ajánlatos már az időpont egyeztetésnél lefixálni. A kamera nélküli és a kézi kamerás verziót még a helyszínen lehet változtatni, de kézi+külső kamerás videót, csak előzetes egyeztetéssel vállalunk!

Hányan tudunk egyszerre ugrani?

Egy felszállás alkalmával maximum 8 fő tandemutast tudunk felvinni kézikamerával. 

Feljöhet a géppel kísérő személy?

Sajnos nem. Kizárólag a tandempárok és a pilóta lehet a fedélzeten, mert a repülőgép speciálisan ejtőernyőzésre van átalakítva.

Mennyire biztonságos a tandemugrás?

A tandemernyő speciálisan két személyre készített ejtőernyő. Egy főernyőt és egy tartalékernyőt tartalmaz. Ezek mellett kötelező tartozék az úgynevezett biztosító készülék, amely bizonyos magasságon magától is nyitja a tartalékernyőt. Ezeket a felszereléseket minden évben hivatalosan bevizsgálják, és a tandempilóta is minden ugrás előtt átnézi azokat. Csak tökéletes állapotú, modern amerikai ejtőernyőket és hevederrendszereket használunk. Tandempilóta csak a legtapasztaltabb ejtőernyős oktatókból válhat. A mi tandempilótáink nyáron itthon, télen pedig külföldi ugróterületeken folyamatosan gyakorlatban tartják és képzik magukat.
Magyarországon már több mint tizenöt éve hajtanak végre tandemugrásokat, ezalatt az idő alatt komolyabb baleset nem történt.

Ajánlott-e enni, inni tandemugrás előtt?

Bármilyen – nem túl nehéz – ételt mindenképp érdemes enni ugrás előtt. Üres gyomorral könnyen leesik a vérnyomás vagy a vércukor szintje a tandemugrást követően. A szabadesés egyáltalán nem hasonlít a hullámvasútra, ezért attól nem kell tartani, hogy felkavarodik a gyomrod! Szeszesital fogyasztása nem ajánlott a tandemugrást megelőző 8 órában.

Mennyire kemény a landolás?

Egyáltalán nem. Nem kell tőle tartanod, hiszen az ugrás előtti utasfelkészítés erre is kitér. Elmagyarázzuk, megmutatjuk, hogyan fogunk földet érni, és hogyan kell picit megemelni a lábadat, hogy segítsd a tandempilótádnak a biztonságos földet érésben. Ezek az ernyők fékezhetőek és irányíthatóak, tehát nem fogtok „leesni” az utolsó pár méteren! A tandempilóta teljesen lefékezi az ernyőt az utolsó pillanatban, és biztonságosan landoltok.

Szélben is lehet ugrani?

Az ejtőernyő egy repülő szerkezet, tehát nem baj, ha fúj a szél. A tandempilóták a képzésük és rengeteg tapasztalatuk alapján jól ismerik az időjárási jelenségeket. Minden egyes ugrást az adott időjárási viszonyoknak megfelelően hajtanak végre. Első a biztonság, ezért természetesen bizonyos szélerő fölött, a tandempilóta későbbre halaszthatja, vagy lefújhatja az ugrást.

Fogok kapni levegőt?

Igen. 3500 méteren még nem olyan ritka a levegő, hogy ez problémát okozhatna a légzésben. A sebességünk szintén nem gátolja a levegővételt. Néhányan mégis pillanatnyi légszomjat éreznek kiugrás után, ami inkább pszichés reakció a félelemre, vagy az adrenalinra.

Mi történik, ha a megbeszélt időpontban mégsem tudok ugrani?

Semmi gond. Előfordulhat, hogy nem megfelelő az időjárás aznap, vagy éppen neked jön közbe valami. Ilyenkor egyeztetünk új időpontot gond nélkül. Nagyon fontos, hogy időben telefonálj vagy e-mailben jelezd nekünk, ha valamiért nem tudsz jönni a megbeszéltek szerint. Természetesen, mi is tartjuk veled folyamatosan a kapcsolatot.

Mit kell tennem, ha ajándékba szeretnék tandemugrást adni?

Javasoljuk az ajándékutalvány opciónkat. Könnyen és gyorsan megrendelheted, ráadásul nem kell előre kifizetned. Ha tényleg célba ér az ajándék, és megtörténik az ugrás, a helyszínen kell rendezni az anyagiakat.

Milyen magasról lehet nálatok ugrani?

4000-4300 méter

Hova kell mennem pontosan?

Bázisunk a Börgöndi reptér. Részletek megtalálhatók a kapcsolatok menüpontban.

Felvihetek-e magammal saját kamerát az ugráshoz?

Sajnos nem. Tiltja a szabályzat, hogy bármilyen tárgyat hozzon magával a tandemutas szabadesés közben. Természetesen, a földön lehet használni bármilyen fényképezőgépet vagy videokamerát.

Mi van, ha az utolsó pillanatban meggondolom magam?

Sajnos, ha a helyszínen meggondolod magad, akkor is ki kell fizetned az ugrás felét. Ilyenkor már nem tudunk senkit betenni a helyedre, szóval ez nekünk anyagi veszteséggel jár.

Az ugrás előtt mennyi idővel kell megérkeznem a reptérre?

Minden esetben az érkezés pontos időpontját adjuk meg. Nem kell ennél sem korábban, sem később jönni. Ha véletlenül mégis késnétek, feltétlenül hívjatok minket időben!

Van-e kedvezmény csoportok számára?

Igen, de ez minden esetben külön egyeztetés alapján történik. (Csoport alatt a legalább 4-5 fő feletti létszámot értjük.)

FOGLALÁS MENETE:

Ha szeretnél időpontot egyeztetni tandemugrásra, akkor hívd a +36 70 608 7373-as telefonszámot. Elérhetőek vagyunk minden nap 8.00-20.00 óráig.

Foglaláshoz szükséges adatok:

Az ugró neve, életkora, magassága, testsúlya.
Több ugró esetén, természetesen mindenki adataira szükség van.
Kapcsolattartó személy neve, telefonszáma.
Milyen típusú ugrást szeretne (felvétel nélküli,kézikamerás,kézi+külső kamerás)
A foglalást érdemes minimum két héttel az ugrás tervezett időpontja előtt megtenni!

Alapvető feltételek:

Férfiak esetében 95 kg-ot meg nem haladó testsúly.
Hölgyek esetében 85 kg-ot meg nem haladó testsúly.
15 és 60 év közötti életkor.
megfelelő egészségi állapot
(a kizáró okokról bővebben a részletek menüpontban olvashatsz)

Bezárás
Powered by