Az ejtőernyőzés története

máj 24, 2018 | Blog

Évezredek óta érdekli az embereket a repülés, mindig is próbálták megfejteni a madarak titkát és átélni a csodát. Az első, embert is szállító hőlégballonos repülés 1783. október 21-én történt, ám már jóval korábban is foglalkoztatta a tudósokat a levegő meghódításának lehetősége. Az első igazi eredményt Leonardo Da Vinci érte el, 1480 után. Felismerte, hogy ernyővel fékezhető a zuhanás, sőt, kiszámította az ehhez szükséges ernyő méretét is. Da Vinci ejtőernyője azonban sosem készült el.

Az ejtőernyőzéssel rengetegen kísérleteztek, de az első, aki ezt túl is élte, egy francia rab, Vincent Lavini volt, aki 1767-ben ejtőernyővel próbált megszökni fogságából. Az ő hatására a szintén francia Andrés-Jacques Garnerin 1797-ben 1000 méteres magasságból szállt le sérülés nélkül a saját maga alkotta ejtőernyőjével, és nem sokkal később már sokkal stabilabb és biztonságosabb ejtőernyőt is tudott készíteni. Mivel ezeket az ernyőket még nem lehetett behajtogatni, óriási helyet foglaltak, és ezt a problémát csak 1911-ben sikerült megoldania Gleb Jevgenyevics Kotyelnyikovnak.

Az ejtőernyőzés fejlődése és igazi népszerűsége innen indult be, és azóta is töretlen. Ha szeretnéd kipróbálni, milyen érzés lehet, bátran keress minket elérhetőségeinken!

FOGLALÁS MENETE:

Ha szeretnél időpontot egyeztetni tandemugrásra, akkor hívd a +36 70 608 7373-as telefonszámot. Elérhetőek vagyunk minden nap 8.00-20.00 óráig.

Foglaláshoz szükséges adatok:

Az ugró neve, életkora, magassága, testsúlya.
Több ugró esetén, természetesen mindenki adataira szükség van.
Kapcsolattartó személy neve, telefonszáma.
Milyen típusú ugrást szeretne (felvétel nélküli,kézikamerás,kézi+külső kamerás)
A foglalást érdemes minimum két héttel az ugrás tervezett időpontja előtt megtenni!

Alapvető feltételek:

Férfiak esetében 95 kg-ot meg nem haladó testsúly.
Hölgyek esetében 85 kg-ot meg nem haladó testsúly.
15 és 60 év közötti életkor.
megfelelő egészségi állapot
(a kizáró okokról bővebben a részletek menüpontban olvashatsz)

Bezárás
Powered by